maanantai 27. helmikuuta 2017

Nyt napsimaan näpsäköitä talvikuviaKyläyhdistys käynnistää Suomen 100- vuotis juhlan kunniaksi sadan (100) valokuvan projektin.
Ideana on saada kyläyhdistyksen ja kaikkien muidenkin käyttöön sadan valokuvan kuvapankki. Kuvien kautta muodostuu kuva tämän päivän Koillis-Tuusniemestä. Jatkoa ajatellen on tarkoitus luoda systemaattinen kuvien keräämisen kulttuuri kylällemme.


Idea on tarkoitus toteuttaa keräämällä jokaisesta vuodenajasta n. 25 edustavaa kuvaa kuluvan vuoden aikana. Neljännesvuosittain kokoontuu raati arvioimaan asukkaiden ottamia ja kyläyhdistykselle toimitettuja kuvia ja valitsee niistä parhaat jaettavaksi kaikkien iloksi.

Valokuvaideasta keskusteltiin kyläkokouksessa Mäkimajalla ja johtokunta järjestäytymiskokouksessaan päätti laittaa rahoitushakemuksen Kalakukko ry:lle. Mikäli rahoitushakemus saa myönteisen päätöksen, kyläyhdistys maksaa pientä korvausta parhaista kuvista. Rahoitus vahvistuu maaliskuun lopulla.


Kun olemme saaneet tiedon rahoituksesta, kerromme tarkemmin kuvaprojektin yksityiskohdista kotisivuilla ja OhtaKontin kevätnumerossa huhtikuun alussa.


Kävipä rahoituksen kanssa kuinka tahansa, kyläyhdistys haluaa kannustaa kaikkia valokuvaamaan ympärillämme avautuvia talvimaisemia, talvisia harrastuksia, metsäkoneiden työnryskettä, iloisia ihmisilmeitä, luonnon ihmeitä ja eläimiä. Ja kaikkea mielenkiintoista mitä kylällämme on ja tapahtuu.


Laittakaahan kamerat laulamaan ja kopiokaa sellaiset kuvat muistitikulle, joita voitte antaa yleiseen käyttöön. Huhtikuun lopulla teemme ensimmäisen katselmuksen ja kokoamme talvikuvat arvioitavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti